Професор кафедри охорони здоров’я д.м.н. Максим ГОРОБЕЙКО провів навчальний цикл з підвищення кваліфікації для лікарів-інтернів та молодих лікарів-спеціалістів

Професор кафедри охорони здоров’я д.м.н. Максим ГОРОБЕЙКО провів навчальний цикл з підвищення кваліфікації для лікарів-інтернів та молодих лікарів-спеціалістів

Кафедра охорони здоров’я факультету післядипломної освіти та підвищення кваліфікації проводить заходи для працівників сфери охорони здоров’я (Київський аграрний університет занесено до реєстру провайдерів Безперервного професійного розвитку (№1435) Міністерства Охорони здоров’я України.

Одна з найбільших проблем сучасної медичної освіти – з одного боку вузька спеціалізація, з іншого – формалізація, намагання переводити лікування пацієнтів на вузьке русло протоколів, без огляду саме на стан пацієнта, його особливостей. Тому важливим є взаємодія фахівців і навчання саме на рівні післядипломної освіти, коли визнані експерти в своїй галузі розповідають молодим спеціалістам про ще незнані їм аспекти. Яскравим прикладом став цикл лекцій для інтернів-гінекологів д.мед.н, професора кафедри охорони здоров’я КАУ, ендокринного хірурга, співзасновника Української асоціації ендокринних хірургів, відомого фахівця в своїй галузі Горобейка Максима Борисовича. Навчальний цикл «тиреоїдологія в практиці акушера-гінеколога» було розділено на три великі лекції:

  • «Структура, анатомія, функція щитоподібної залози. Гіротиреоз. Реальний чи уявний»,
  • «Тиреотоксикоз вагітних. Патогенез, клініка, лікування»,
  • Хірургічне лікування тироїдноі патології – класичні та сучасні методики в реальній лікарській практиці»

Всі лекції були побудовані на сучасному матеріалі, застосовувався доробок як європейських, так і американських гайдланів. Було проведено критичне переосмислення вже «класичних» настанов з огляду на досягнення фундаментальної медицини. Тому приємними були враження слухачів/ і молодих лікарів і сформованих фахівців. І в результаті – спільне планування подальшої роботи в нелегкій справі навчання.

Кафедра охорони здоров’я активно впроваджує сучасні знання в різних галузях медицини, а також екології та дієтології.

Планується розширення навчальних семінарів, майстер-класів та тренінгів за обраними темами.