В Київському аграрному університеті НААН відбувся семінар “Громадські об’єднання американських аграріїв та їх вплив на формування політики”

За підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні Київський аграрний університет НААН у партнерстві з ГО Центр досліджень освітньої політики, Білоцерківським національним аграрним університетом та Сумським національним аграрним університетом виконує проект: «Імплементація американських стандартів аграрної освіти в Україні: громадська участь, вдосконалення якості, демократичний розвиток».

30 січня 2023 р. в Київському аграрному університеті НААН відбувся семінар “Громадські об’єднання американських аграріїв та їх вплив на формування політики”.

В семінарі взяли участь представники закладів вищої освіти, фахівці дослідних господарств державних підприємств НААН, науковці науково-дослідних інститутів НААН.

В своїй презентації, проф. Сергій Курбатов коротко представив основні тенденції сучасного аграрного сектору в США. Презентував роль громадських організацій в аграрній сфері, їх вплив на формування політики як в аграрному так і освітньому просторі, взаємодію з державними структурами. Також в доповіді лектор підняв питання щодо якості та оцінювання діяльності закладів вищої освіти аграрного профілю та їх позиції у світових рейтингах університетів.

В процесі обговорення питання стосувались механізмів впливу громадських об’єднань в України на формування рішень в аграрній сфері та стан взаємодії з закладами вищої освіти та державними структурами.