Кафедра охорони здоров’я проводить цикл навчання з наукової комунікації в рамках міжнародної співпраці з Західно-Казахстанським медичним університетом ім. М.Оспанова

цикл навчання з наукової комунікації

Міжнародна співпраця займає чинне місце в діяльності університету, що сприяє обміну досвідом за різними напрямками роботи. Відповідно до договору про співпрацю між Київським аграрним університетом та Західно-Казахстанським медичним університетом імені М.Оспанова (Казахстан) кафедрою охорони здоров’я факультету післядипломної освіти та підвищення кваліфікації протягом лютого-березня 2024 було проведено цикл семінарів з наукової комунікацїі, на яких розглядались питання підготовки та подачі наукової оригінальної статті до рецензованого англомовного жураналу (індексація в WoS, Scopus) для науково-педагогічних працівників та резидентів кафедри гінекології Західно-Казахстанського медичного університету імені М.Оспанова.

Курс проводив завідувач кафедри охорони здоров’я доцент, к.м.н. Андрій ДІНЕЦЬ, який також займає позицію “Visiting professor” в зазначеному університеті Казахстану.

Під час зазначеного курсу були продемостровані наочні кейси публікацій, детально розглянути вимоги до збору та обробки первинної наукової документації, створення якісного матеріалу для публікації, підходи до вибору журналу, засади етичної поведінки вченого, правила комунікації з рецензентами, а також позиція журналів та редакційних рад під час оцінки поданих манускриптів статей. Слухачі зазначеного курсу засвоїли навички написання та подачі наукової статті до рецензованого англомовного журналу, що індексується в Scopus/WoS.

За матеріалами кафедри охорони здоров’я факультету післядипломної освіти та підвищення кваліфікації