ІІ Міжнародна конференція «Відкрита наука та інновації в Україні 2023»

26-27 жовтня 2023 року Міністерство освіти і науки України спільно з Державною науково-технічною бібліотекою України у партнерстві з міжнародними організаціями проведуть Другу міжнародну конференцію «Відкрита наука та інновації в Україні 2023».

До участі у заході запрошують провідних науковців, керівників та відповідальних виконавців науково-дослідних тем, розробників науково-інформаційних платформ та систем, керівників та співробітників наукових бібліотек, менеджерів з управління інституційними репозитаріями, видавців наукових журналів, аспірантів та молодих учених, проєктних менеджерів, керівників бізнес-інкубаторів, співорганізаторів стартапів, голів та членів бібліотечних асоціацій, та усіх, хто бажає долучитися до обговорення імплементації найкращих практик та майбутніх перспектив розвитку у сфері Відкритої науки.

Реєстр ція відкрита до 26 вересня 2023 року за посиланням

Основні напрями роботи конференції відповідають головним завданням та заходам Національного плану щодо відкритої науки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2022 р. № 892-р:

  • розвиток та підтримка відкритої дослідницької (у т.ч. цифрової) інфраструктури;
  • реформування практик оцінювання наукових досліджень;
  • забезпечення відкритого доступу до результатів наукових досліджень;
  • відкриті дослідницькі дані та відтворюваність наукових досліджень;
  • розвиток, можливості та бар’єри у досягненні наукових знань, залучення громадян до участі в науковій та науково-технічній діяльності для реалізації в Україні;
  • інновації в Україні: відкриття нових горизонтів.
  • У межах конференції участь візьмуть міжнародні експерти: керівництво Директорату Європейської комісії з досліджень та інновацій, що відповідає за формування політики відкритого доступу. Крім того, серед спікерів заявлена участь провідних учених та експертів у галузі наукометрії, бібліотечної справи, відкритих даних та відкритої науки.

Тези до збірника матеріалів конференції подаються відповідно до умов, наведених на сайті конференції за посиланням.

За матеріалами МОН України