Співпраця зі Шведським університетом сільськогосподарських наук

Активне співробітництво Київського агарного університету НААН з провідними університетами та науковими інституціями в Україні та за її межами формує платформу для проведення якісних наукових та інноваційних досліджень, сприяє підвищенню якості освіти, що забезпечує зміцнення позицій та конкурентоспроможності навчального закладу у світовому освітньому та науковому просторі.

19 квітня 2023 року в.о ректора Київського аграрного університету НААН, проф. Олександр Никитюк, перший проректор, проф. Олеся Линовицька, проф. Сергій Курбатов у Шведському університеті сільськогосподарських наук провели зустріч з проректором Yiva Hillbur та керівником міжнародного відділу з питань освіти Geir Loe. В ході обговорень було презентовано Київський аграрний університет НААН, його діяльність, при цьому особливий акцент був зроблений на ключові напрямки наукових досліджень, які проводяться в КАУ НААН. В процесі презентації представники Шведського університету висказали зацікавленість діяльністю університету, запропонували розглянути можливість участі у проекті, який фінансується Шведським інститутом та мультидисциплінарному проекті з університетом з Норвегії.

Проректор Yiva Hillbur презентувала Шведській університет сільськогосподарських наук, зазначивши значний вклад закладу в проведені досліджень, які замовляють державні інституції, також особливу увагу вона приділила питанням роботи університету з впровадження цілей сталого розвитку, як одному з головних пріоритетів розвитку закладу. Керівник міжнародного відділу з питань освіти Geir Loe провів екскурсію по університетському кампусу, ознайомив з організацію дослідницьких лабораторій, роботою університетського ветеринарного шпиталю.

За підсумками зустрічі між Київським аграрним університетом та Шведськім університет сільськогосподарських наук були закладені основи для розвитку співпраці в сфері наукових досліджень та інновацій.