Представники Київського аграрного університу відвідали Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ

За запрошенням Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ відбулась робоча зустріч в.о ректора Київського аграрного університету НААН проф. Олександра Никитюка та першого проректора проф. Олесі Линовицької з проректором з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ доц. Дюло Фодором, секретарем Вченої ради, доц. Олександром Бергхауером.


Метою зустрічі стало обговорення ключових напрямів у співпраці між закладами вищої освіти.

В ході візиту представникам КАУ НААН було презентовано історію створення ЗУІ імені Ференца Ракоці ІІ, який в цьому році відзначив 26 років з моменту заснування. Проректор Дюло Фодор розповів про напрямки наукової та освітньої діяльності Інституту, про започаткування традицій, активну міжнародну співпрацю із багатьма закладами вищої освіти, науковими центрами як в Україні так і закордоном. Делегація КАУ відвідала Музей мінералів ім. Євгена Боркача, де на сьогодні розміщено близько 1600 експонатів які мають не лише наукову цінність, але і пізнавальне значення.

Під час зустрічі представниками КАУ та ЗУІ було розглянуто питання подальшого співробітництва, тематики спільних освітніх та наукових проектів, акцентовано увагу на сучасні виклики в сфері екологічної безпеки, які вимагають посилення міждисциплінарної інтеграції в запланованих дослідженнях. В цьому контексті проф. Олександр Никитюк окреслив переспективність в поєднанні зусиль науково-дослідної частини КАУ з науково-дослідним центром імені Іштвана Фодора, у розвитку ряду іноваційних напрямів співпраці, одним з яких може стати спільний проект в сфері екотуризму.