Представники Київського аграрного університу взяли участь у XVI науковій конференції “Моніторинг геологічних процесів та екологічного стану середовища”

В.о ректора Київського аграрного університету НААН, проф. Никитюк О.А., проректор з науково-педагогічної роботи, академік Ромащенко М.І а також наукові співробітники КАУ НААН взяли участь в організації та проведені XVI Міжнародної наукової конференції «Моніторинг геологічних процесів та екологічного стану середовища» Monitoring of Geological Processes and Ecological Condition of the Environment»).

Даний захід проходив 15-18 листопада на базі ННІ “Інститут геології” Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки Європейської асоціації геоучених та інженерів (EAGE). Конференцію було присвячено проблемам моніторингу можливих природних небезпек, що охоплює як геологічні небезпеки, так і вивчення геологічних факторів, які можуть призвести до екологічних катастроф.

На конференції було розглянуто нові підходи до застосування геологічних, геофізичних та геоінформаційних методів при оцінці природних та техногенних процесів, вивченні екологічного стану територій. Пріоритетом конференції залишається сприяння в обміні цінним науковим досвідом, інтеграція міжгалузевих наукових досліджень, а також посилення міжвідомчого та міжнародного співробітництва.

У зв`язку з повномасштабним вторгненням військ РФ на територію України актуальною є оцінка впливу військових дій на стан геологічного середовища та критичної інфраструктури, що може бути предметом розгляду практично всіх секцій конференції.