Створюємо нові можливості для студентів КАУ НААН України: Посилення конкурентних переваг університету

Важливим елементом стратегії Київського аграрного університету Національної академії аграрних наук України є консолідація передових наукових досліджень, інноваційних сучасних технологій, практичного досвіду в аграрній сфері та фундаментальної науки в розбудові освітнього середовища. Для реалізації поставлених завдань стало відкриття фахових кафедр КАУ на базах науково-дослідних інститутів НААН України.

18 жовтня 2022 відбулось підписання договорів про створення кафедри агроекономіки та менеджменту Київського аграрного університету на базі Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки” (http://www.iae.org.ua/) та кафедри агроінженерії на базі Інституту механіки та автоматики агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України.

Такій підхід до організації освітнього процесу розширює можливості як для студентів так і викладачів. Провідні науковці наукових інститутів будуть безпосередньо залучені до освітнього процесу. Студенти КАУ зможуть здобувати не тільки актуальні, новітні знання, але будуть безпосередньо, вже с першого курсу навчання залучені до розробок, до наукових експериментів, виконання замовлень від агровиробників, фермерських господарств.

В.о. ректора, проф. Олександр Никитюк підкреслив, що в Університеті крок за кроком створюється особливе освітнє середовище, де кожен студент зможе розкрити свої здібності, реалізувати свої ідеї, захоплення в практичній площині. З іншого боку відбувається формування ідентичності КАУ як мобільного дослідницького, інноваційного університету з постійним розвитком стратегічних наукових, громадянських, та міжнародних партнерств, що дозволить реалізувати наше амбітне бачення в освіті, дослідженнях та підприємництві.