Співробітники Київського аграрного університету взяли участь у науково-практичній конференції «СУЧАСНЕ БДЖІЛЬНИЦТВО: проблеми – досвід – нові технології»

Співробітники Київського аграрного університету спільно з ННЦ “Інститут бджільництва ім. І Прокоповича” взяли участь в організації та проведенні міжнародної науково-практичної конференції з міжнародною участю «СУЧАСНЕ БДЖІЛЬНИЦТВО: проблеми – досвід – нові технології», яка пройшла в он-лайн форматі, напередодні Дня пасічника, 18.08.2022р.

Організатори:
НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ
НАЦІОНАЛЬНИЙ НАУКОВИЙ ЦЕНТР «ІНСТИТУТ БДЖІЛЬНИЦТВА ІМЕНІ П.І. ПРОКОПОВИЧА»
ОБ’ЄДНАННЯ МАТКОВОДІВ УКРАЇНИ
ФУНДАЦІЯ ЖІНОК ПАСІЧНИЦЬ

СУЧАСНЕ_БДЖІЛЬНИЦТВО_2022

Конференція зібрала разом науковців, бджолярів, фермерів, агрономів, представників фармацевтичної галузі, апітерапевтів з України та Європи.

Були обговоренні питання підвищення ефективності бджільництва в Україні; проаналізовані найбільш ефективні методи управління землею, які впливають на живлення запилювачів та продуктивність колоній медоносних бджіл; впровадження найкращих методів управління для пасічників, фермерів та інших зацікавлених сторін для формування умов, що сприяють здоров’ю медоносних бджіл і запилювачів.

В умовах актуалізації питання продовольчої безпеки, екологічної стабільності окреслені питання недостатнього рівня використання бджіл в якості запилювачів ентомофільних сільсько-господарських рослин і як наслідок зниження кількісних та якісних показників продукції галузі рослинництва й рівня рентабельності галузі бджільництва.

В ході дискусії були також розглянуті останні наукові досягнення у бджільництві, вплив комбінованих факторів на здоров’я медоносних бджолиних колоній обговоренні напрацювання щодо відбору, утримання та виробництва медоносних бджіл, які сприяють генетичному різноманіттю та включають риси, що надають стійкість до паразитів.