На базі ННЦ “Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича” 30 жовтня відбулась міжнародна науково-практична конференція “Апітерапія: наукові досягнення та перспективи розвитку галузі в Україні”.

Конференція проходила в онлайн режимі і в роботі взяли участь 100 науковців та практиків з України та інших держав. Партнером конференції виступав і Київського аграрного університету НААН.
Відкриття конференції було проведено директором професором Постоєнком В.О. та президентом Світової спілки апітерапевтів, Президентом Асоціації апітерапевтів Туреччини – професором Алі Тимучіном. Серед спікерів – провідні науковці та практики з України як від організатора – ННЦ “Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича”, так і з Львівського національного медичного унівреситету імені Данила Галицького, Національного університету харчових технологій, Національного унівреситету біоресурсів і природокористування України, Київського аграрного університету НААН України. Інтернаціональні спікери конференції були з Молдови, Південної Кореї, Туреччини, Боснії та Герцоговини. Спікерами та учасниками конференції були обговорені ключові питання апітерапії, а також заходи маркетингу в бджільництві в контексті взаємодії науковців з практиками галузі, як на національному, так і міжнародному рівня. Сучасні предсОбговорені різні підходи щодо апітерапевтичних препаратів, методів інгаляційної апітерапії, роль апітерапії в профілактиці вірусних захворювань, включаючи COVID-19, роль апітерапії в комплексній терапії поширених неінфекційних захворювань, зокрема ожиріння та цукрового діабету. Науковими співробітниками лабораторії апітерапії та ННЦ “Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича” були представлені здобутки інституту в галузі та запропоновані нові підходи щодо застосування апіфітокомпозицій – розробок установи.
ННЦ “Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича” – провідна установа галузі, та платформа, що об’єднує вчених та практиків галузі бджільництва, а також апітерапії, що демонструє широке коло зацікавлених в подібних науково-практичних заходах.