В Київському аграрному університеті НААН фахівцям у галузі тваринництва булі вручені свідоцтва про проходження курсу підвищення кваліфікації за напрямом «Завдання аграрної науки щодо переведення тваринництва на засади Європейського зеленого курсу».

В Київському аграрному університеті НААН з 13 по 18 жовтня  проходили курси підвищення кваліфікації  фахівців Державних підприємств дослідних господарств мережі НААН за напрямом «Завдання аграрної науки щодо переведення тваринництва на засади Європейського зеленого курсу».  Протягом тижня  академіки НААН, члени-кореспонденти НААН, видатні вчені, провідні вітчизняні та закордонні експерти галузі  презентували вичерпну інформацію, щодо вимог,  шляхів впровадження  принципів спільної аграрної політики та ЄЗК в тваринництво. Слухачі мали можливість не лише отримати аналіз сучасного стану підгалузей молочного та м’ясного скотарства, технології годівлі та автоматизації, ветеринарного догляду, ризики та перспективи сталого тваринництва, але й провести активне обговорення проблемних питань з лекторами з Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН, Інституту механіки та автоматики АПВ НААН, ННЦ “Інститут аграрної економіки”, Інституту продовольчих ресурсів НААН, Інституту агроекології та природокористування НААН, юридичного відділу апарату Президії НААН.

Особливий інтерес серед слухачів викликала лекція академіка НААН, Мандигри Миколи Станіславовича. Досвід Ізраїлю  щодо  особливостей розвитку та досягнення високою ефективності в галузі тваринництва, сучасного управління технологічними процесами представив  Алекс Маркович (MASHAV Agricultural Training Center Ministry of Foreign Affairs) в презентації “Технології і стратегії у сучасному виробництві молока: ізраїльський досвід”.

В останній день навчання було  проведено  виїзне  практичне заняття на базі ДП “ДГ ІМ. ДЕКАБРИСТІВ ІПР НААН”, де директор Цибенко Володимир Григорович   ознайомив  з  сучасними підходами до організації  роботи господарства,  управлінням “смарт” фермою, новітніми технологіями переробки продукції тваринництва. Після успішного закінчення курсів слухачі отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації державного зразка.