Участь представників Київського аграрного університету НААН у засіданні спільної Українсько-Китайської Ділової ради(УКДР).

В.о ректора Київського аграрного університету, професор Олександр Никитюк і перший проректор, професор Олеся Линовицька взяли участь у засіданні спільної Українсько-Китайської Ділової ради(УКДР). 

Основним завданням, що покладається на УКДР є сприяння розвитку двосторонніх економічних зв’язків, забезпечення постійного діалогу між  Україною та КНР, створення сприятливих умов для взаємовигідної діяльності  шляхом проведення спільних зустрічей і заходів, обговорення і вивчення можливостей співпраці у сфері економіки, торгівлі та інвестицій. 

  Ігор Литвин, який очолює  Українську частину Ділової ради  ретельно доповів про результати діяльності УКДР за останні 5 роки, підкреслив напрями, де відбулись негативні зміни у відносинах з КНР. І.Литвін зауважив, що  УКДР як налагоджений інструмент двосторонньої взаємодії, володіє значним потенціалом для розвитку ділової співпраці між Україною та Китаєм на різних  рівнях (галузь-галузь, підприємство-підприємство, регіон-регіон). Заходи, ініціативи і конкретні проекти під егідою спільної Ділової ради мають серйозний статусний рівень і надзвичайно сприятливе ставлення з боку партійно-державного керівництва та провідних господарських структур Китаю. Очільником  були запропоновані кроки та  сфери, де потрібно посилити діяльність з української сторони, а саме аграрна, освітня, енергетична, медична. Він також підтримав ініціативи, які були запропоновані О. Никитюком.

Щодо поточного стану справ та запланованих подій  за участі китайської сторони, а саме конференцій, форумів, виставок виступив   заступник голови  Валерій Король.