Кафедра охорони здоров’я продовжує проведення післядипломного навчання медичних працівників в форматі візитинг-професор в Угорщині

Кафедра охорони здоров’я факультету післядипломної освіти та підвищення кваліфікації проводить заходи для працівників сфери охорони здоров’я за напрямками післядипломної підготовки за різними напрямками медицини та фізичної реабілітації. Це зокрема стосується таких галузей медицини як ендокринологія, гінекологічна-ендокринологія, ендокринна хірургія, та пов’язані з ними засади фізичної реабілітації, апітерапії (Київський аграрний університет занесено до реєстру провайдерів Безперервного професійного розвитку Міністерства Охорони здоров’я України. Ці заходи проводяться як по Україні на договірних базах, зокрема в Полтавській області, так і за кордоном згідно договорів про міжнародну співпрацю. Одним з поточних проектів є проведення курсу лекцій для лікарів-інтернів та аспірантів Західно-Казахстанського Медичного Університету імені М.Оспанова, а також започатковано та розпочато курс лекцій на етапі післядипломного навчання лікарям-інтернам, гінекологам та терапевтам в лікарні Верум Медикал в м. Будапешт (Угорщина), відповідно до міжнародного меморандуму про співпрацю. 

Завідувач кафедри охорони здоров’я факультету післядипломної освіти та підвищення кваліфікації доцент Андрій Дінець – експерт в галузі апітерапії, ендокринології, ендокринної хірургії, ультразвукової діагностики фізичної реабілітації, та науково-дослідної роботи проводить курс лекцій за обраними темами. В плані ознайомлення та тренінгу іноземних лікарів-інтернів та випускників українських медичних ЗВО, що навчаються в Угорщині (резидентів) продовжується проведення курсу з висвітлення метаболічних проблем в розрізі різних спеціальностей, зокрема патології щитоподібної та прищитоподібних залоз, ендокринної хірургії, цукрового діабету. Наразі було проведено цикл лекцій з висвітлення сучасного стану патології надниркових залоз, для лікарів різних спеціальностей.

Кафедра продовжує міжнародну діяльність та популяризацію сучасних аспектів профілактики, діагностики та лікування ендокринних розладів, проблем ендокринної хірургії серед лікарів та резидентів різних спеціальностей відповідно до сучасних міжнародних протоколів щодо ведення зазначених патологій.

За матеріалами кафедри охорони здоров’я