Кафедра охорони здоров’я проводить післядипломне навчання медичних працівників в форматі візитинг-професор в Угорщині

Кафедра охорони здоров’я факультету післядипломної освіти та підвищення кваліфікації проводить заходи для працівників сфери охорони здоров’я за напрямками післядипломної підготовки в сфері ендокринології, ендокринної хірургії, фізичної реабілітації, апітерапії (Київський аграрний університет занесено до реєстру провайдерів Безперервного професійного розвитку (№1435) Міністерства Охорони здоров’я України. Ці заходи проводяться як в Україні так і за кордоном згідно договорів про міжнародну співпрацю. Наразі серед здобутків проведення курсу лекцій для лікарів-інтернів та аспірантів Західно-Казахстанського Медичного Університету імені М.Оспанова, а також започатковано курс лекцій на етапі післядипломного навчання лікарям-інтернам, гінекологам та терапевтам в лікарці Верум Медикал в м. Будапешт, відповідно до меморандуму про співпрацю. 

Завідувач кафедри охорони здоров’я факультету післядипломної освіти та підвищення кваліфікації доцент Андрій Дінець – експерт в галузі ендокринології, ендокринної хірургії, ультразвукової діагностики фізичної реабілітації, апітерапії та науково-дослідної роботи проводить курс лекцій за обраними темами. В плані ознайомлення та тренінгу іноземних лікарів-інтернів (резидентів) та лікарів гінекологів та терапевтів започатковано курс з висвітлення проблем метаболізму, включаючи сучасні аспекти профілактики, діагностики та лікування цукрового діабету, патології залоз внутрішньої секреції, зокрема щитоподібної та прищитоподібних залоз, ендокринної хірургії. Серед запланованих кафедрою заходів визначені наступні напрямки: Порушення функції щитоподібної залози, захворювання прищитоподібних залоз, патологія надниркових залоз, цукровий діабет; надмірна вага та ожиріння, лікування ендокринних розладів при плануванні вагітності та під час вагітності, лікування невідкладних станів при ендокринних захворюваннях для лікарів різних спеціальностей.

Кафедра продовжує міжнародну діяльність та популяризацію сучасних аспектів профілактики, діагностики та лікування ендокринних розладів, проблем ендокринної хірургії серед лікарів та резидентів різних спеціальностей.

За матеріалами кафедри охорони здоров’я