Участь представників КАУ НААН у міжнародній конференції «Ізраїльські технології водопостачання та агросектору – досвід для України».

В.о. ректора Київського аграрного університету НААН, член-кореспондент НААН, професор Олександр Никитюк і перший проректор КАУ НААН, професор Олеся Линовицька взяли участь у міжнародній конференції «Ізраїльські технології водопостачання та агросектору – досвід для України», яка проходила у рамках програми «Ізраїльсько -Українського діалогу відновлення», 10 липня 2024 року.

Захід відкрив президент Торгово-промислової палати України – Геннадій Чижиков, який зазначив, що Україна та Ізраїль – сильні глобальні експортні гравці, які роблять неможливе у надскладних умовах. Ізраїльські агротехнології та зрошувальні інновації можуть допомогти Україні сформувати ефективнішу економіку і компенсувати втрати, завданні довкіллю війною.

Посол Ізраїлю Михайло Бродський зазначив, що ізраїльські технології краплинного зрошення можуть допомогти здолати виклики, які постають сьогодні перед Україною. Принагідно пан Посол запросив учасників конференції на виставку WATEC Israel 2024. Директор Департаменту економічних справ Азії та Євразії Міністерства закордонних справ Ізраїлю пан Йонатан Цадка, у своїй презентації акцентував увагу на сучасний стан торгових відносин між Україною та Ізраїлем та стратегічні напрями, на яких концентрується аграрний сектор країни. Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України – Віталій Головня висловив подяку колегам з Ізраїлю за надану допомогу та передовий досвід, а також за організацію навчання для українських фахівців в аграрній сфері.

В ході конференції провідні експерти, фахівці презентували свої наробки в сфері організації водопостачання, формування тарифів на воду, національну стратегію водної безпеки, очищення стічних вод, у застосуванні інноваційних способів використання ультрафіолетового світла для забезпечення безпеки води та технологій і обладнання для крапельного зрошення, розумні рішення системи водопостачання в аграрному секторі.

Представники КАУ НААН представили основні напрями діяльності Університету та домовились про розвиток співпраці з директором з розвитку бізнесу в Україні Посольства Ізраїлю за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, з керівником кампанії Netafirm.