23 International Scientific Conference ENGINEERING FOR RURAL DEVELOPMENT, яка проходила 22-24 травня в Latvia University of Life Sciences and Technologies в місті Елгава

Представники Київського аграрного університету Національної академії аграрних наук України – в.о. ректора Никитюк Олександр Андрійович, перший проректор Линовицька Олеся Вікторівна, проректор Новикова Іннола Вікторівна, завідувач кафедри Дінець Андрій Володимирович прийняли участь 23 International Scientific Conference ENGINEERING FOR RURAL DEVELOPMENT, яка проходила 22-24 травня в Latvia University of Life Sciences and Technologies в місті Елгава, Латвії та презентували доповідь – Diagnostics of competitive potential of agricultural enterprises in Ukraine during war.

Київський аграрний університет НААН має договір про співпрацю з в Latvia University of Life Sciences and Technologies в рамках якого відбувається обмін досвідом та розвиток співробітництва в науковому та освітньому напрямах діяльності закладів вищої освіти. Міжнародна науково-практична конференція «Інженерія для розвитку сільського господарства» – це щорічна наукова подія, на яку збираються науковці та практики з більш, ніж 10 країн світу. Конференція була присвячена новим технологіям і науковим дослідженням у сферах сільського господарства, енергетики, машинобудування, інженерної освіти, транспорту, а також іншим актуальним інженерним проблемам. Це можливість забезпечити передачу технологій від науковців до підприємств та обмін інформацією з фахівцями у вашій галузі досліджень з різних європейських країн. В цьому році на конференції були присутні науковці з Латвії, Литви, Польщі, України, Казахстану, Естонії, Туреччини, Норвегії, Словаччини та інших країн.

В ході участі в конференції були проведені наукові дискусії та комунікації з метою подальшого поглиблення співпраці з провідними науковими та освітніми центрами та закладами вищої освіти щодо науково-практичної та освітньої співпраці за напрямками агрономії, агроінженерії, аграрної економіки та інших в цілому та в аспектах пов’язаних з наслідками війни в Україні.