Візит до офісу Радника з питань сільського господарства Королівства Нідерландів в Україні

24 травня пройшла робоча зустріч в.о ректора Київського аграрного університету НААН Олександра Никитюка з Радником з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Каролін Спаанс (Carolien Spaans). Вона представляє в Україні Міністерство сільського господарства, природи та якості харчових продуктів Королівства Нідерландів. Основними напрямками її роботи є налагодження співпраці між голландськими та українськими освітніми та дослідницькими установами, налагодження і розширення зв’язків між виробниками сільськогосподарської продукції, харчовими та агропромисловими підприємствами в наших країнах.

Олександр Никитюк презентував основні вектори діяльності Київського аграрного університету НААН, детально розповів про наукові напрями та можливі спільні проєкти с університетами аграрного профілю, фермерськими господарствами Королівства Нідерландів.

Каролін Спаанс в розмові підкреслила, що Нідерланди підтримують Україну у різний спосіб як грошима на гуманітарну допомогу, відновлення, допомогу постраждалим від війни так і реалізацією проєктів співробітництва у сфері сільського господарства. В ході зустрічі акцент був зроблений на організацію проведення курсу тренінгів, лекцій провідними голландськими фахівцями, експертами за певними напрямами. З метою організації діяльності науково-практичного спрямовання Олександр Никитюк запропонував Каролін Спаанс провести ознайомчі візити до державних підприємств дослідних господарств мережі НААН. В зустрічі також прийняли участь від КАУ НААН: перший проректор – Олеся Линовицька, вчений секретар – Андрій Дінець.