Розпочатий курс лекцій з професійного удосконалення для керівників ДП ДГ НААН

11 березня на базі Київського аграрного університету НААН розпочався цикл лекцій з професійного удосконалення для керівників ДП ДГ НААН за тематикою “Особливості ведення аграрного виробництва в дослідних господарствах НААН згідно перспектив його переведення на засади Європейського зеленого курсу. Економічне планування господарської діяльності, економічні моделі, планування доходів та прибутку, управлінський облік”.

З настановчою доповіддю виступив перший віцепрезидент НААН, академік НААН, доктор сільськогосподарських наук, професор, Ігор Гриник, якій зауважив, що Національна академія аграрних наук володіє потужним інтелектуальним потенціалом, проривними науковими ідеями, які через багаточисленні дослідження перетворюються в наукову продукцію і технології. В НААН сформовано найбільш гармонійне поєднання наукової думки, дослідження, експерименту та впровадження на практиці. Тому саме на ДП ДГ НААН лежить відповідальність за сталий розвиток агропромислового комплексу України. Державні підприємства дослідні господарства НААН повинні виступати лідерами і новаторами в аграрній галузі, бути не лише комерційними, но науково-консультаційними осередками, стати опорою для сталого економічного розвитку країни, стати центрами впровадження новітніх технологій на шляху до євроінтеграції. Перший віцепрезидент НААН підкреслив, що на сьогодні лідерами в збереженні та розвитку наукового надбання вітчизняних вчених є такі Державні господарства як ДП ДГ “Нива”, ДП ДГ “Олександрівське”, ДП ДГ “Степне”.

По закінченню доповіді Ігор Гриник відповів на багаточисленні питання щодо особливостей діяльності господарств в умовах військового часу.