На кліматичному саміті ООН у Єгипті було презентувано діяльність НААН України

Виконуюча обов’язки директорки Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН Раїса Вожегова разом з українською делегацією взяла участь у 27-ій Конференції Організації Об’єднаних Націй зі зміни клімату, яка проходила у Шарм-ель-Шейху в Єгипті.

Україна вперше була представлена окремим павільйоном, ключове завдання якого – продемонструвати на весь світ згубний вплив війни росії проти України та заручитися міжнародною підтримкою для відбудови нашої держави.

Раїса Вожегова виступила з доповіддю на тему “Вода і продовольчі системи”, презентувала діяльність Національної академії аграрних наук України, акцентувавши увагу на потужній роботі Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН.

“Основні заходи, які розробляють науковці установи, адаптовані до сучасних природних умов та реалізують державну політику в напрямі пом’якшення впливу кліматичних змін на функціонування продовольчих систем”, – зазначила науковиця. Учасники заходу схвально прийняли виступ і зацікавилися налагодженням міжнародної співпраці.

Окрім того, у центрі українського павільйону була розміщена інсталяція у вигляді вирви від снаряду, якими усіяні зараз родючі українські землі. Таким чином делегація продемонструвала світу інформацію про вірність України кліматичним цілям, а також засудила кліматичні злочини рф та їхні глобальні наслідки.

Зазначимо, за 2 тижні роботи конференції в українському павільйоні провели 30 заходів і його відвідали понад 4500 учасників. Серед них Спеціальний представник Президента США з питань клімату Джон Керрі, американська дипломатка та політологиня, адміністраторка Агентства США з Міжнародного розвитку USAID Саманта Павер, спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, президент СОР26 Алок Шарма та інші високопосадовці та представники делегацій країн з усіх континентів світу, журналісти, науковці та представники міжнародних та неурядових організацій.

НААНУ